Piratenpartijen wereldwijd steunen Catalaanse Piraten tegen censuur

Wij, de Piratenpartijen en NGO’s van de wereldwijde Piratenbeweging, drukken onze solidariteit uit voor de Catalaanse Piraten wiens websites over de zelfbeschikkingsreferendumcampagne en het gebruik van Tornetwerken op dit moment gecensureerd worden door de Spaanse autoriteiten. Bovendien willen we onze solidariteit betuigen met alle Catalaanse burgers die geconfronteerd werden met geweldadige repressie vanuit de staat enkel om hun democratisch stemrecht uit te oefenen in dit onafhankelijk referendum.

Wij keuren elke politieke censuur af. De internetcensuur door de Spaanse autoriteiten is een onaanvaardbare schending van mensenrechten en politieke vrijheden, zonder het te hebben over het al dan niet wettelijk zijn van het Catalaanse referendum of het al dan niet verdienstelijk zijn van de wil tot afscheiden.

We doen een oproep aan het Europees parlement, de Europese Raad en alle democratische regeringsinstanties wereldwijd om tussen te komen ter ondersteuning van de democratie en de vrijheid van meningsuiting in Catalonië. Mensenrechtenschendingen, zoals deze duidelijke minachting voor vrije meningsuiting, zijn nooit louter een interne zaak van een bepaald land, maar zijn belangrijk voor de hele mensheid.

Ondertekenaars

2 thoughts on “Piratenpartijen wereldwijd steunen Catalaanse Piraten tegen censuur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*