23 februari 2019

Verkiezingen van Zondag 26 mei

Lijsten maken is geen eenvoudige taak. De laatste maanden hebben onze vrijwilligers enorm veel moeite gedaan om handtekeningen te verzamelen en deze te laten valideren op de verschillende gemeentehuizen. We hebben ook aan de uittredende parlementariërs gevraagd of ze willen tekenen voor ons, gezien we met een paar van hun handtekeningen reeds genoeg hebben om te kunnen opkomen.

Voor de Vlaamse verkiezingen in West-Vlaanderen en Antwerpen hebben we voldoende parlementariërs gevonden die ons willen steunen. Antwerpen is er ook in geslaagd om 500 handtekeningen van burgers te verzamelen om zo te kunnen opkomen voor de federale verkiezingen. Zie hier de lijst met onze kandidaten in Antwerpen en West-Vlaanderen.

Luik heeft men ook hard geprobeerd, maar niet aan voldoende handtekeningen geraakt. Zij komen nu wel op voor de regionale verkiezingen via de lijst Demain (vijfde plaats op de lijst) . Andere lijsten hebben we voor dit jaar niet.

Zoals je wellicht wel weet zien we als Piraten vooral veel systeemproblemen. Gelukkig zijn we al lang niet meer de enige die zo denken en komen er steeds meer bewegingen op met gelijkaardige ideeën die een nood aan meer democratie, transparantie en macht aan de burgers als conclusies zien. Sommigen van hen komen ook op met de verkiezingen. Vergeet dus zeker niet om ook deze lijsten mee in overweging te nemen bij het uitbrengen van je stem! Een volledige lijst van de lijsten per kieskring en wie er op de lijsten staat vind je op https://verkiezingen.fgov.be/algemeen/kandidatenlijsten-en-stembiljetten Bekijk gerust al eens welke lijsten er in jouw kieskring opkomen en waar ze voor staan, zo kan je 26 mei al zeker een geïnformeerde stem uitbrengen!

Op zaterdag 18 mei is er een “Smurfendebat politieke vernieuwing” in Berchem (Vredestraat 16-22, 20u) dat ook online te volgen is: een debat tussen zulke politieke partijen.