Nieuwsbrief Piratenpartij

Ahoy,

De verkiezingen komen met rasse schreden dichterbij. Tegen eind maart moeten onze lijsten ingediend zijn en dat betekent kandidaten voor op de lijsten en handtekeningen van mensen die de lijst steunen. We leggen de details uit in ons artikel over deelname aan de verkiezingen. Op het einde van dit artikel staat ook een formulier waarmee u ons kan helpen onze lijsten te valideren aan de hand van uw elektronische identiteitskaart.

In de provincie Antwerpen komen we zowel Vlaams als federaal op en in West-Vlaanderen wordt ook aan een lijst gewerkt. Voor Vlaams-Brabant tasten we nog af. In Wallonië doen we ons best om op te komen in de kieskring Luik.

We doen ook een poging om Europees mee te doen, maar daarvoor zijn heel veel handtekeningen (5000) nodig. Die kunnen evenwel van over heel Vlaanderen komen.

Ondertussen doet Antwerpen nog altijd een crowdfunding om een zonneschip te laten varen in de periode voor de verkiezingen om op die manier wat media-aandacht te kunnen trekken. We vragen enkel een basisinkomen voor de schipper gedurende die periode.


Voor het budget voor de verkiezingen willen we gewoon delen tussen Vlaanderen en Wallonië (elk de helft). Kwestie van snel te kunnen schakelen. De discussie gaat verder online en op de volgende Piratelab nu zaterdag.

Nog altijd op het financiële vlak, is er een voorstel om de Piratenpartij financieel te doen bijdragen om naar de Raad van State te gaan tegen de gemeente Eigenbrakel. Zoals uitgelegd in dit artikel, blijft de gemeente weigeren om toegang te geven tot de documenten voor de Gemeenteraad. De discussie geeft zijn tijd nodig: online en in de volgende Piratelabs.

Laatste artikelen

Deelnemen aan de verkiezingen in mei: een handleiding

Om het voor iedereen zo gemakkelijk mogelijk te maken om deel te nemen aan de verkiezingen, willen we even de praktische voorwaarden opsommen om aan de verkiezingen deel te nemen. Soms lijkt het nodeloos complex om aan verkiezingen deel te nemen, wordt het ontmoedigd (kiesdrempel, ...) of vertik je het gewoon. Maar meedoen aan de verkiezingen opent het politiek debat,en daarom willen we allen aanmoedigen voor hun rechten op te … Lees meer

Eigenbrakel: Piraten gaan in beroep in bij de Raad van State

De gemeente- en provincieraads-verkiezingen van 2018 zijn voorbij. Een belangrijk programmapunt van de Belgische Piraten was, en is, transparantie. Er zullen dan ook weinig Piraten gestemd hebben op de heer Vincent Scourneau, de herverkozen burgemeester van Eigenbrakel. Deze man, een advocaat van opleiding, heeft er een duivels genoegen in de wet te negeren wanneer hij vindt dat die niet in … Lees meer

Komende evenementen

Pirate Lab Februari 2019

Zaterdag, 23 februari 2019, 14u
Expression – Koning Albertplein 14, Mechelen

Gathering to discuss the 2019 European election in Belgium

Woensdag, 27 februari 2019, 19u
De Kleine Hedonist – Sint-Jacobsmarkt 34, Antwerpen

Débat sans conférence: Multiculturalité ou interculturalité ?

Maandag, 4 maart 2019, 20u
Maison du Développement Durable – pl. Agora 2, Louvain-la-Neuve

Réunion des Pirates de Liège

Dinsdag, 5 maart 2019, 19u
Brasserie Sauvenière – Place Xavier Neujean 12, Liège
custom custom facebook twitter